2018/06/23

寄生獸係由男人提煉而成

unnamed-3
 
網上資料圖片
 
話咗你班人啦!世界盃開始咗,個個咪捱眼瞓晚晚睇到4點!邊個話無氣氛?話今屆無嘢好睇?個個都不知睇到幾開心!
 
不過我自己其實今屆本身期望唔夠膽好大,開頭我都諗會唔會同4年前差唔多?點知愈睇愈有味!德國都會輸,同四年前唔同晒,日本贏返哥倫比亞,所以睇世界盃真係睇到,4年嘅改變實在唔少。
 
兄弟,4年前你睇波,身邊嗰個都未必係而家嗰個啦,哈哈,所以我哋做人嘅嘢都真係永遠展望將來,你4年前無,唔代表之後無啊!做人最重要開心啊!
 
講咁耐想講咩呢?其實做人同睇世界盃一樣,兄弟們,唔好咁大壓力啦!睇波為輕鬆,搵伴侶為咗乜?我發現好多男人好多嘢愁,愁身邊個女人提出嘅要求,包括要樓要車要你有穩定收入要你絕緣要你隨傳隨到!
 
其實做人做自己,一定最開心,兩個人嘅關係入面,點樣令到互相尊重,然後互相進步,往往係由男人方面嘅反應培養出來!例如你對個女人千依百順,他日要求嘅條件只會有增無減。做人要有空間要有時間做返你自己,一段關係先可以歷久常新。
 
如果你想做自己,去睇波去搵兄弟食飯,你未拍拖前都係咁,不妨用行動證明你係唔會變。因為一個女人如果無咗自己,做寄生蟲要痴住你,同你一齊無進步不特止,只係將世界集中喺你到,呢個就係男人嘅問題。拍拖結婚變坐監,係你自己攞嚟無得怪人了。
 
羅碧芝 Facebook Page
www.fb.com/gigilawpg
IG: gigilaw1113

COMMENT