2018/09/07

全民造星睇到喊晒

star-01_XMyPb_1200x0
 
網上資料圖片
 
大家有無睇Viutv套《全民造星》?即係有100個男仔參加電視節目比賽,透過比賽希望加入娛樂圈成為明星!話說我之前世界盃就幫Viutv做節目嘉賓主持,有時呢班男仔會嚟表演唱歌跳舞,當時節目未出街,覺得佢哋喺後台前前後後又真係好團結,就算已經出局嘅又真係會去商場支持其他繼續比賽嘅人。
 
而無論有無鏡頭,花姐都真係照教照醒佢哋班後生仔,睇得出佢好重視好緊張,好多人睇完節目愛上花姐,因為佢直接、又坦白,佢嘅意見真心為參加者好,如果大家人生中遇上呢類人要好好珍惜,世上坦白直接講出你不是,唔係為鬧為針對,真心出自幫你為你好嘅人,除咗老豆老母外,願望全心全意無條件教你嘅人,真係唔多!
 
至於,我曾經都聽過人講,佢哋100個人參加,當時我未知賽制點玩,有人講:「如果100個得1個贏,即係有99個浪費緊生命!」我真係原句直出,無改過。
 
當時我無出聲,因為,講更多都無用,人生追求夢想,係一個過程,我親眼見到佢哋嗰份感情,係無嘢可以代替,做所有嘢唔一定要贏,贏亦唔代表一帆風順,大紅大紫,輸亦唔係完全失去機會。
 
所有比賽得一個冠軍,如抱以上嘅「浪費生命」講法,其實人生做咩都無意義。
 
我相信呢班男仔,學到嘅係做人態度、友情、尊師重道、團結等等,睇到成個節目佢哋每集進步,講真,俾錢買都買唔到,最後,我想講,我都好鍾意姜濤BB,希望贏同輸都好,將來可見到佢繼續愛跳舞唱歌!
 
羅碧芝 Facebook Page
www.fb.com/gigilawpg
IG: gigilaw1113

COMMENT