2017/09/22

有涵頭 有女溝

細個嗰陣,我個頭,唔係咁嘅。

濃密嘅黑髮,西瓜頭,媽媽指定一定要維持長度,成個感覺,有點盧廣仲。係,係比薑檸樂更盧廣仲嘅頭。

嗰時,我好唔靚仔,但係身邊總會有女仔圍著轉。依家回想起,應該係因為我個頭。

17歲嗰年,我人生發生咗重大轉變。

講緊嘅,唔係初戀。任何嘢第一次對我黎講完全係濕碎。講緊嘅,係我發現咗某日本髮蠟。

準確d黎講,係我迷上咗木村。嗰種不羈、on居、隨性,令我當堂反思自己嘅性向。

重點係,我從此走上了不歸路。我開始用佢代言隻髮蠟。呢隻髮蠟,最堅挺嗰款,令我個頭無比堅定豎立,令我重振雄風。認真,係靠個頭追到唔少女仔。

不過,壞處係,佢好頑固,唔易洗走,加上我天生錫自己,d手指唔願意起勢咁抓個頭,成日個頭都感覺唔乾淨。

joseph 5

仲有個問題,就係發覺人大咗有少少髮線後移,同埋頭髮比以前少咗。唔係怪木村,不過為咗可以繼續一頭濃密黑髮同長期直豎,我搵咗可以防脫髮同增強頭髮濃度嘅洗髮水N年。

睇到咁上下都知道我對日本嘢嘅喜愛。係喇,最終就俾我搵到Trichoderm (添康髮)Black series 呢隻日本男士專用嘅洗頭水同埋免沖洗精華。

成支嘢一望落去就好日本 – 黑gugu、細細支,好舒服,好信賴得過。

joseph 1

用咗一排,我依家個頭比以前望落更舒服。全賴佢增強咗我頭髮濃度。佢仲增加埋我頭髮個彈性活力,令我gel 到個頭更彈起。

有d網民一直質疑我點解個頭咁「亂」,我今日就解開謎團 – 當你展現出一頭烏黑濃密秀髮時,人類進化過程註定女性會因為你嘅髮質而產生生理反應,對你鍾情。laap起個長髮頭,就最容易俾佢地見到。

joseph 2

事實係,頭髮反映嘅,係性魅力。

我係天生書蟲,信走萬里路不如讀萬卷書。所以與其溝10條女證明頭髮嘅性魅力,我不如直接睇書印證。英國性學家Havelock Ellis (1859-1939) 喺佢本寶典《Studies in the Psychology of Sex性心理學》度(呢本係我嘅聖經)就講過:「頭髮嘅誘惑力極大,它同性選擇嘅視、聽、嗅、觸四覺全有關係。」

其實睇番人類社會發展史,頭髮也反映咗對性嘅抑壓同自由度:修士、和尚削髮,意味著從此與情慾絕緣。一d國家d軍人、囚犯要剃光頭,都有禁止或剝奪性活動嘅含意。

時至今日,當男士擁有一頂濃、密、黑、亮嘅頭髮嗰陣,喺情場上、體能上,大家都會睇高一線;男士之所以害怕光頭,其實就係因為頭髮具有象徵性嘅意義。唔係講笑,連我踢波嗰陣,對面d球員見親我個頭都會話:「林生,你好踢得下咁啵」。

我咁多年係情場,幾乎都係靠個濃密黑亮頭吸引女性。基本上,只要有個位令到個女仔興奮地tsao我個頭,嗰陣我就知道 – 「叫糊啦」!

百試百靈。

願能幫助各位我喺Menclub嘅haters,從此一齊拍住上。

COMMENT