2017/12/25

買咗RAZER PHONE先嚟後悔!?

razerrrrrr

《本人言論不代表MENCLUB立場》

月前我做咗個人生的選擇。

 

我係一個手機不離手嘅人:Facebook,Instagram,Youtube等等不在講,最重要係常常打機。面對呢幾年百花齊放嘅手遊市場,加上經常要做文字工作,伺候我多年嘅iPhone 6(?)已經開始展露疲態,佢個屏幕亦顯得越來越細。我唔係貪新忘舊嘅人,而且最怕麻煩。不過實在有太多理由,所以思前想後終於決定要換手機。我要換一部可以陪我至少走幾年嘅。

 

Android機品種同產地繁多就眾所周知,誰不知今年連Apple都出三部新機。千揀萬揀終於shortlist兩部:iPhone X同Razer Phone。

 

 

點解iPhone X?

 

* 講到明係蘋果旗艦機,有佢珠玉在前我就唔考慮大小八仔喇,都話預咗長線。

* 本身用開iPhone,唔係話感情,而係最頭痛嘅過data過程會好簡易(好似係)。
* 老老豆豆,全唔全屏,M唔M字我真係唔多理,但你話部機細過Plus但畫面反而大啲,係吸引嘅。
* “巴閉囉,英雄主義,疊馬。我唔妥你,我可以逗你;我唔鍾意你,我可以dup你。o靚仔你睥咩呀?出嚟隻揪吖!”
我好膚淺的,唔會否認有虛榮感作祟。

 

點解Razer?

 

* 最強gaming mobile,間廠本身又出開打機電競產品。

* 120kHz屏幕加強勁前置雙喇叭(首個得到THX驗證嘅手機喇叭)。

* 既然係最強硬件,當然舊電要有番咁上下 @4000mAh。

* 平過iPX一截。你估做陳浩南唔駛付出代價咩。

 

最終決定Razer,第一日排隊買機,有貨!過咗三星期蜜月期後我有以下評語:

DKLM本來以為可以愛情長跑,我而家正認真考慮好唔好拎部嘢做drop test然後去Apple出機。

 

寫字都係唔夠傳神,請大家睇片!

 

Mobile: https://youtu.be/1RoVMSfGemc

 

 

 

John K on Facebook: https://www.facebook.com/HKJOHNK/

John K on YouTube: http://www.youtube.com/kjohnk

COMMENT