2019/09/09

《怕蝕,咪唔好蝕》

0909 May menclub
 
網上資料圖片
 
喺情侶關係入面,通常都離唔開性,今時今日要搵處,應該要小學先有,性係兩性關係入面十分常見,但常見就會衍生問題,兩性性關係總係充滿問題。
 
仲記得當年買《Yes!》會有個性關係專家Miss Sex,曾經唔少少男睇嗰幾百字產生好多性幻想,今日我哋唔再對性知識陌生,因為網上要搵真係多到數唔晒,可惜,亦因為咁而產生好多矛盾。
 
朋友A有個穩定女友,大家都係成年人,亦唔細喇,一齊當然會有性生活,但朋友佢面臨一個問題,就係要又求又氹先會得到一次quota,兄弟們一聽,咩料啊?quota?駛唔駛填form啊?急就填紅色,唔急就填藍色,有特別要求就要加紙補充咁啊?
 
但佢就係咁慘,真係被限了次數,唔好意思,應該話仲要睇心情,交咗form都唔一定批。
 
有時朋友佢想傾吓呢個問題,就會講你咁不滿可以唔做喎,吓?咁同你唔滿意可以移民喎有咩分別?
 
如果性愛都有五大訴求的話,朋友就好似面對政府咁,無一回應,你鬧事就仲大鑊,會受到不同程度的制裁,如果一段男女關係去到咁唔平等的話,真係好大鑊。
 
有好多女人都會覺得,一講到性就係蝕,做就係益你,大佬啊,咩年代啊,講咁耐男女平等,點解會有一方係蝕?你開心時我開心,大家係雙贏喎!
 
事實係男女關係從不平等,蝕咪唔好做,知唔知有幾多人因為呢句真係嬲嬲地唔做咪唔做,最後兩邊冷戰到有心病,最後感情都出問題。
 
上網有個街訪問,點解男人唔拍拖,有人答得好正,如果你用一百蚊去買魚杆釣魚,你可能一條都釣唔到,但用一百蚊去買魚,你可以買到幾條。
 
明買明賣嘅係男人都知,但好多人放棄咗明買明賣,投身到釣魚行列入面,去追求一條魚,係,釣魚會有驚喜、有等待、有好奇、有耐性,比起一買一賣係有趣得多,亦有意思同意義得多,但問題係,一個人佢需要食魚,如果長期投入但一條魚都釣唔到會點?會餓死!
 
蔣薇
www.fb.com/maydreaming
IG:maydreaming1123

COMMENT