2019/09/13

《現代的婚前性行為》

2019_09_13_May MenClub
 
網上資料圖片
 
一生只愛一愛,將第一次留給和你共渡一輩子的人,有一種忠誠同貞潔嘅感覺,試諗吓今日要搵處男處女分分鐘要係初中先有,實在係難能可貴啊。
 
但事實上,今時今日呢種想法到底可唔可行呢?
 
有朋友佢真係初戀走完八年結婚,結婚都已經兩年,係旁人眼中係一對模範夫妻,但有一次同佢飲酒飲到醉醉地先知,原來佢並唔幸福,因為佢發現兩人性方面唔協調嘅情況已經去到不可收拾嘅地步。
 
「八年啊,我足足等咗八年,每一次都話要尊重,要等,要忍耐,我等咗喇,結婚當日我真係幾攰都堅持要洞房,但你知唔知當晚我滿心期待,紮咗一星期炮唔打飛機得到嘅係一句好攰,遲少少先。OK,八年我唔差在八年加一日,第二晚我哋嘗試,又話痛又話唔鐘意,我足足等咗一星期先勉強體驗過性嘅感覺。
 
有人話第一次係麻煩,但之後會好,我唔覺囉,每次我一講佢就好迴避咁,又話做嘢又話夜又話無感覺,我唔耐煩講多幾句就會發脾氣,跟住成個星期就明正言順話我唔好迫佢。
 
呢兩年,你知唔知我只係試過十五次,每次我都有數住,如果我仲有三十年命的話,我預計我只有唔到二百次性生活,仲係未計我同佢年紀大唔想做!」
 
「一早叫你正正經經叫隻雞啦!」
 
「我二十二歲嗰陣你講到依家,我唔想依家先破戒囉!每次我都諗,點解我自己有老婆仲要叫雞?我有同佢商量過,佢次次都含糊以對,提出問題,而我係男人我當然信,佢話我唔夠大隻我去操,佢話無mood我放埋音樂點埋香薰,佢話攰我搵長假期先做,但結果係乜?佢話我太大,會痛會唔舒服,我屌啊!我太大唔通去切咩?何況我自問唔係連登仔,講藉口都搵個好少少啊!」
 
「唔滿意嘅咪離婚囉!」
 
「離婚?我真係有衝動啊!但我覺得因為性生活而離婚好肉酸,實俾人講,喂大佬啊,我自問無錯啊!」
 
「一早叫你你正正經經叫隻雞啦!」
 
「叫咗就係我錯喇喎!我話去睇醫生,佢又話我痴線,我直頭諗如果早知你係咁,我就唔結婚啦!有人話結婚唔單單係為性,咁同班為咗狗仔聽話而閹咗佢嘅人有乜分別,人無話乜嘢係唔得,閹人都可以生活,但佢生命就少咗一部份,我唔甘心囉!」
 
「唔滿意嘅咪離婚囉!」
 
「喂,係唔係得呢兩句,一係叫雞一係離婚啊!俾少少新意好唔好?」
 
「你可以兩樣同時做!」
 
「無解決方法咩?」
 
「你覺得有幾多人真係肯去為性而改變,同埋直接面對性問題?大家都係得過且過,避而不見啦!玩完喇你!你再同佢講都無用,佢唔會變,咁不如你自己變,正正經經去叫隻雞啦!」
 
睇完呢個故事,忠貞嘅人落得一個咁嘅下場,你覺得公平咩?
 
蔣薇
www.fb.com/maydreaming
IG:maydreaming1123

COMMENT