{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 29 Mar 2024

雖然話日本寫真偶像們賣嘅主要都係性感,但唔少人都會用「清純」去包裝呢份性感,營造出「乖乖女性感畀你睇」嘅反差感。而當中有幾多個人係「真清純」呢,相信大家都會心中打個問號。但如果係今晚要介紹呢位「椿野ゆうこ」呢,我就信佢係真清純啦!

現年23歲嘅「椿野ゆうこ」出身於日本京都,係日本偶像團體「ひめもすオーケストラ」嘅成員之一。據佢接受訪問時表示,由於高中時入讀一間著重成績、目標係入大學嘅「進學校」,所以初期因為跟唔上進度而感到痛苦,好在佢當時乃木坂46等偶像團體治癒咗佢個心靈,亦令佢萌生成為偶像嘅目標。不過礙於父親反對,所以佢去到大學先股起勇氣參加試鏡,20歲時先加入「ひめもすオーケストラ」出道。

不過單憑「ひめもすオーケストラ」連自己嘅維基百科頁面都冇,你就知道呢團發展得相當麻麻。好在2021年9月時,「椿野ゆうこ」受《週刊Playboy》邀請拍攝水著寫真一炮而紅,由無名偶像火速成為寫真新星,佢嘅演藝事業先有所起色。有趣嘅係,「椿野ゆうこ」於大學讀嘅係「地球環境科學」,而佢亦曾於訪問中表示,出道之前除咗上游水堂就冇再著過泳衣,更唔好講比堅尼,所以你話佢係個清純乖乖女呢,我真係信架!

IG:tsubakinoyuko

日本係一個對紋身相當敏感嘅國家,就算你係外國人,就係你唔係「雕龍雕鳳」,都好可能因為紋身而被禁止出入大眾溫泉,更惶論藝人於大眾媒體中露出紋身。不過近年日本對於紋身嘅睇法似乎略有鬆動,例如K-1格鬥上月終 ...
girls
【深夜】紋身解禁 韓系日本辣妹「PyunA」
19 Apr 2024
近年潮流興「Y2K」(當我都拎黎講嘅時候,個潮流好可能就黎過),大家應該都見到唔少依家十八廿二嘅少女、著住我哋十八廿二時候風格嘅衫粗略地講,即係「MK妹」!但「MK妹」其實不限於打扮,其實仲描述緊當年某部份 ...
girls
【深夜】日本王道MK妹!人生進程超快嘅「小田愛実」
17 Apr 2024